Nurettin Şendoğan, Utkan Şanda, Dr. Aylin Şahin ve Erdem Yurdanur tarafından kurulan yerli Yatırım Sermayesi Girişimi Heaventures, dijital doküman üretimi ve biyometrik imza temelli dijital güven inşa platformu Inspakt‘a tohum öncesi turda 150 bin dolar yatırım yaptı. Ekim 2020’de Anıl Topal ile Kağan Alper Cin tarafından kurulan ve Veysel Aral, Bahadır Emre Omacan, Tolga Bakkaloğlu’nun destekleriyle hayata geçirilen Inspakt bu yeni yatırım ile Heaventures’in portföy şirketleri arasına katıldı.
Böylece gerçek ihtiyaçlara teknoloji ile yenilikçi ve ölçeklenebilir çözümler getiren, erken aşama girişimlere destek olmayı hedefleyen yatırım sermayesi girişimi Heaventures, 2022 yılı içerisinde alanında uzman ve dünya çapında oyunu değiştirmek isteyen bir girişime daha yatırım yapmış oldu. Inspakt özellikle sigorta, otomotiv, gayrimenkul, lojistik ve telekomünikasyon gibi sektörlerde yoğun kullanılan, sözleşme, form, tutanak gibi belgelerin hazırlanma, onaylanma ve imzalanma sürecini güvenli bir şekilde dijital ortamda yönetmek üzere teknolojiler geliştiriyor. Platform, tüm stratejisini özellikle sahada bilgi, belge, form gibi içerik üreten kişilerin veya şirketlerin sürecini dijitalleştirmeye ve sonrasında bu dijitalleşmeyi kayda dayalı karşılıklı güvenin takip etmesi üzerine kuruyor.
GLOBALLEŞME YOLUNDAKİ GİRİŞİM: INSPAKT
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Heaventures kurucu ortağı Utkan Şanda, “Inspakt deneyimli bir kadro tarafından sahada tecrübe edilerek ortaya çıkan bir platform. Bu da girişimi teknoloji ve işlevsellik olarak rakiplerinden ayırıyor. İş hayatındaki çok önemli bir ihtiyaca cevap vermek üzere kurulan, globalleşme yolundaki bu girişimi Heaventures ailesine katmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Utkan Şanda ayrıca Heaventures’ın B2B SAAS çözümleri konusundaki derin bilgi birikimi ve diğer portföy şirketleri ile iş birliği olanaklarının Inspakt’ın büyüme hızına çarpan etkisi yapacağını ifade etti.
“İçeriğin çeşitli veri biçimleriyle dijitalleştirilmesini, güvenin dijitalleştirilmesi izlemektedir” diyen Inspakt kurucu ortağı Anıl Topal da Heaventures partnerlerinin iş geliştirme, satış ve hukuk alanındaki deneyimleri ile Inspakt’ın güveni dijitalleştirme yolculuğunda çok daha sağlam adımlarla ilerleyeceğini söyledi.
BAŞTAN SONA KESİNTİSİZ ve EKSİKSİZ BİR DOKÜMAN SÜRECİ
Inspakt’ta hem mobil uygulamalar hem de Remote DOC ile uygulamaya ihtiyaç duyulmadan doküman oluşturulabiliyor. Ayrıca one-way ve two-way olarak iki farklı doküman yapısı kullanılıyor. Özellikle araç kiralama gibi giriş-çıkış işlemi olan sektörlerde iş konusu varlığın durumunu doğru şekilde takip edebilmek için two-way dokümanlarda otomatik karşılaştırma özelliği ile kullanıcıların hem kendileri hem de karşı taraf için güvenli süreç oluşturmaları sağlanıyor. Bu şekilde oluşan dokümanlar da eğer istenirse dijital biyometrik imza ile akıllı cihazlar üzerinden imzalatılarak baştan sona kesintisiz bir süreç sağlanıyor.
Inspakt sürdürülebilirlik odaklı olsa da kullanıcılarına birçok farklı hizmet de sunmakta. Kağıt israfı ve yazı yazma mecburiyeti dışında kullanıcıları büyük bir baskı, kargo ve depolama maliyetinden de kurtarıyor. Ayrıca sistem tamamen no-code olarak oluşturulan şablon altyapısı ile çalışıyor. İçeriği dijitalleştirme noktasında da inspection tool’undan konum servisine, çizim tool’undan ek dosya ekleme özelliğine kadar 18’den fazla komponent ve dijital biyometrik imza ile müşterilere; içeriğin dijitalleşmesinden güvenin tamamen dijital oluşturulmasına kadarki süreçte tam bir güven deneyimi sunuyor. Platforma önümüzdeki dönemde mobil form altyapısı da eklenecek.
KAĞIT DOKÜMANLARDAKİ GÜVENLİK RİSKLERİ ORTADAN KALKIYOR
Kişisel bilgilerin üçüncü kişilerin eline geçmesinin kağıt dokümanlarla çok daha erişilebilir ve tehlikeli olduğunun altını çizen Kağan Alper Cin, “Kurye ile iletişim sağlanıyor, iyi bir kargo sistemiyle çalışılmadığında dokümanın kaybolması, istenmeyen kişilerin eline geçmesi ya da geç bir tarihte ulaşması gibi sorunlarla karşılaşılması işten bile değil. Öte yandan Inspakt’ın sunduğu hizmetlerden biri olan dokümanları dijital ortamda oluşturmak ve dijital imza kullanımı yalnızca müşteri ve firma arasında güvenli işlem yapmaya fırsat sunuyor. Bunu yaparken birçok farklı parametreyi kullanıyor.” diye konuştu.
AVRUPA AÇILIMI BAŞLIYOR
Inspakt’ın gelecek planları hakkında bilgi veren Anıl Topal, “Güven oluşturmak, güvenli ilişkiler inşa etmek küresel bir problem bu yüzden platformu öncelikle İngilizce olarak geliştirdik ancak Türkçe’yi de destekliyor. Yakın zamanda İspanyolca’yı da ekleyeceğiz. Böylelikle global bir sorunu sadece Türkiye’de değil aynı zamanda Avrupa’dan başlayarak tüm dünyada çözebilecek kapasitede olacağız. Yakın zamanda Avrupa açılımımız için çalışmalara başladık ve bu yatırım ile beraber buradaki varlığımızı arttıracağız. ilerleyen dönemde daha da güçlenerek herkes için güveni dijitalleştirme imkanı bulacağız.” açıklamasında bulundu.